Därför en god arbetsmiljö betydelsefullt

Alla är vinnare på att arbetsmiljön är skön och trivsam. För en god arbetsmiljö är det viktigt med allt från rena lokaler till gemytliga fikapauser. Det går att åstadkomma mycket för arbetsmiljön med små medel.

Människor spenderar väldigt mycket tid på jobbet. Att medarbetarna har kul och trivs i arbetsmiljön har stor betydelse. Det har visat sig att en bra arbetsmiljö och företagets lönsamhet hänger ihop. Personal som trivs på jobbet presterar helt enkelt bättre än de som inte gör det. För att ha ett trivsamt kontor är det viktigt att det är rent och snyggt. Med Worky kontorstjänster kan du få en anpassad kontorsstädning helt efter det behov som finns.

Rena lokaler

Genom att ha en flexibel kontorsstädning kan du helt enkelt skala upp och ner utefter behoven vilket är guld värt. När kontorsstädningen fungerar kommer arbetsmiljön alltid att vara fräsch och tilltalande. Förutom rena lokaler uppskattar medarbetare uppskattar även att det finns gott kaffe och frukt på kontoret. Vad som ingår i kontorsstädning:

  • Golv dammsugs och moppas.
  • Bänkar och skrivbord torkas av.
  • Alla papperskorgar töms.
  • Toaletter och kök rengörs noggrant.

Fika pauserna är viktiga

Det är inte bara en ren fysisk miljö som är viktigt. Att det finns en stark gemenskap på kontoret har stor betydelse för trivseln. Det är därför en stor fördel att prioritera att stärka gemenskapen för att kunna skapa en välmående arbetsplats. Det behövs inga stora åtgärder egentligen utan att exempelvis ha gemensamma kaffepauser varje dag är en bra åtgärd. Försök att skapa en plats där medarbetarna kan prata, mötas och dela idéer med varandra på ett avslappnat sätt. Det är även betydelsefullt att cheferna är duktiga och lyhörda.

Inkludera medarbetarna

Att se till att medarbetarna håller sig form är en annan sak som kan göra att arbetsplatsen blir bättre. Genom en god hälsa kan sjukkostnader sänkas och personalen bli gladare. Pengar och förmåner är viktiga parametrar för medarbetares trivsel men det är minst lika viktigt att de känner sig inkluderade. Ett tips är att kontinuerligt uppdatera all personal om vad som händer på företaget. När personal har ångest innan jobbet är det något som inte står rätt till med arbetsplatsen och en signal som bör tas på allvar.