Satsa på karriären med bra utbildning

Att kunskap är styrka är ett vedertaget faktum som existerat i alla tider och idag är det sannare än någonsin. På en ständigt hårdnande arbetsmarknad är det A och O att vara utrustad med de bästa verktygen av många anledningar, inte minst för att utvecklas som individ. Det spelar ingen roll vilken yrkesbana du utsett för dig själv – det är aldrig fel med utbildning.

Vad du än väljer att syssla med så är en yrkeshögskoleutbildning ett av de allra bästa sätten att skörda framgångar på, både privat och på jobbet. Du kan sätta dig i skolbänken eller gå en distansutbildning, något som ständigt ökar enligt svt nyheter, och plugga något som har direkt eller indirekt med ditt arbete att göra.

Varför utbilda sig?

Det är viktigt att utbilda sig av flera olika anledningar, och till de främsta hör:

  • Skaffa jobb – de flesta yrkesbanor har utbildning som en förutsättning
  • Behålla jobbet – bli en värdefull medarbetare och få ett fast fäste
  • Stiga i graderna – genom bra kunskaper kommer du kunna klättra snabbare på karriärstegen
  • Utveckla sitt företag – lär dig företagandets alla aspekter för bästa möjliga resultat
  • Utvecklas som person – utbildning leder till kunskap och insikter som är värdefulla även på det personliga planet

Vilka ämnen du ska välja beror både på dina egna intresseområden och vilket yrke du satsar på. Det finns till exempel kortare utbildningar som kan ge bra lön och längre varianter som ger en mer djupgående kunskap.

Våga variera

Inom många yrken så är det bra att kunna saker som inte direkt verkar ha någonting att göra med jobbet men som i själva verket kan bli en stor resurs. Om du läser design kan det till exempel vara smart att också lära dig bokföring och om du vill bli lärarassistent kan det vara värdefullt att inte bara läsa pedagogik utan också lära dig språk eller om hälsa. Har du redan startat ett eget företag är kunskaper i sociala medier och digitala strategier både nyttiga och uppskattade och det är alltid fördelaktigt att lära sig att kommunicera bättre, både privat och på jobbet. Att satsa på utbildning öppnar många dörrar!