Skaffa smart sms-tjänst när du startar företag

Det finns två faktorer som särskilt påverkar huruvida du ska lyckas med ditt nystartade företag: dina produkter och marknadsföringen. För att snabbt bygga upp ditt varumärke och öka försäljningen är det smart att använda en sms-tjänst. Då når du enkelt dina kunder med dina bästa erbjudanden.

Sannolikheten att ett sms blir öppnat och läst är mycket större än ett nyhetsbrev. Genom att skicka sms kan du nå kunden i rätt ögonblick och med hög precision. Med Rules sms-tjänst väljer du om du ska skicka ett massutskick eller till en särskild kundgrupp. Sedan kan du enkelt analysera resultatet. Börja med Rules tjänst för smsutskick alldeles gratis och kom igång med marknadsföringen på allvar.

Fördelarna med sms-utskick

Ett nyhetsbrev är basen i dina utskick. Ett bra sätt att bygga en relation till kunderna, göra undersökningar, berätta om nya produkter och tjänster samt erbjuda bra förmåner och rabatter. Men du vet inte om och när nyhetsbrevet blir läst. Det kan gå en vecka och ditt erbjudanden gäller inte längre. Med sms går det mycket snabbare. Du skriver sms:et på Rules plattform, klickar enkelt i vilka kundgrupper som ska få meddelandet och sedan plingar det till i kundernas mobiler. Eftersom de flesta får upp meddelandet på skärmen utan att ens behöva öppna sms:et, blir det per automatik läst. Med sms kan du verkligen nå kunden i nuet.

Du kan också skicka erbjudanden till kunder utifrån väder, arrangemang och andra omständigheter. Du säljer något som är bra att ha när det är kallt eller rejält med snö. Du ser att ett kraftigt snöfall är på väg in över Örebro. Då passar du på att skicka ut ditt meddelande precis under snöfallet. Den bästa marknadsföringen är att komma med en produkt eller tjänst som löser ett problem. Ju mer akut problemet är, desto större sannolikhet är det att kunden vill köpa det du erbjuder. Fördelarna med sms-utskick är:

• når kunden omgående
• meddelandet blir läst
• ökar snabbt försäljningen

Marknadsför ditt nystartade företag

När du startar upp ett företag är det viktigt att omgående, helst redan i förväg, börja arbeta med marknadsföringen. Du måste nå ut och bli ett namn i din kundgrupp. Det tar tid att bygga upp ett varumärke, men genom att använda smarta marknadsföringsmetoder som nyhetsbrev och sms går det snabbare. Det klokaste är att kombinera sociala medier, nyhetsbrev och sms. Hos Rule kan du lätt kombinera de olika metoderna och sedan analysera dina resultat.

Det första du bör göra är att ta reda på var din kundgrupp håller till. När du startar företaget är det klokare att satsa på två sociala medieplattformar än att försöka vara överallt. Marknadsföring tar tid och kräver att du är aktiv varje dag. Därför är det bäst att satsa på två stycken på allvar och lyckas, än att göra en halvmesyr på flera plattformar. Bygg upp varumärket, ge bra erbjudanden och samla e-postadresser och mobilnummer. Du kan också anlita en influencer som passar din målgrupp. Börja skicka ut nyhetsbrev och sms så snart du bara fått några adresser och mobilnummer. Se till att alltid ha relevanta och intressanta erbjudanden. Fördelen med att använda Rules plattform är också att du lätt kan individualisera både dina nyhetsbrev och dina sms.