Ditt första kontors inredning

När du precis har startat ditt företag och hittat en lokal att hyra är det dags att inreda den. Hur du väljer att göra det beror på budget, smak och hur stort det är. Dock finns det vissa saker som du bör tänka på.

Är du själv på kontoret eller planerar du att anställa folk? Då är det särskilt viktigt att du följer reglerna om en korrekt arbetsmiljö så att de anställda får god ergonomi och rätt ljudnivå på jobbet. En Datorstol och ett höj- och sänkbart bord är nummer ett att införskaffa till alla som jobbar för dig.

Inred kontoret med stil!

Det är inte bara ditt hem som ska få en snygg interiör – ett kontor behöver också kännas ombonat för att du och dina medarbetare ska trivas. Du kan ta hjälp av en inredningsdesigner eller fixa allt själv om du vill spara pengar. Försök titta runt i inredningsmagasin, besök showrooms och kika runt online och i butikerna. Var noga med att följa en stil som passar de flesta även om den må vara personlig. Gör även så att du inreder med en stil som går stick i stäv med företaget och dess färger. Det finns mycket rådgivning att få gällande detta.

Tänk också på att alla som ska jobba för dig ska kunna trivas. Att inreda hela kontoret med plysch och leopard kan alltså uppfattas som oseriöst och knepigt. Välj hellre neutrala färger och en och annan färgklick eller satsa på ett tema som fungerar för alla.

Gör också myshörnor och vilorum dit folk eller du själv kan dra dig undan om ni vill fokusera. Om du hyr en väldigt liten kontorslokal så se till att kanske ha en myshörna och dekorera med fåtölj, plantor och snygga gardiner så att det åtminstone blir en trivsam plats när det vankas kundmöte.

Tänk på distansmöten och rätt utrustning

I vissa tider när många arbetar hemifrån eller när kunden inte kan ta sig till ditt kontor är det viktigt att du upprättar rum med utrustning så att ni kan ha möten på distans. Stora tv-skärmar och datorer med software som gynnar videomöten via länk är otroligt avgörande i kampen att behålla kunder under social distansering. Se även till att det finns professionella telefonnummer att ringa så att det inte verkar som om du har kontoret på fickan och en Yahoo-adress.

Sätt en budget på interiören

Att inreda ett kontor är verkligen roligt men om du inte sätter en budget kommer dina pengar springa iväg fortare än kvickt. Företagets ekonomi är inget man leker med så var strikt och bestämd och håll dig till den givna budgeten. Tänk på att lägga ner mer pengar på viktiga inventarier än designprylar och snygga lampor. Visst vill du imponera på kunder när de kommer på besök men någon måtta får det vara. Räkna först ut vad det är du verkligen behöver och ta pengarna som blir över till att lägga på inredning. Kanske känner du någon som är expert på inredning som kan göra det till en lägre kostnad eller helt gratis?